אם רק היית אומרת והם פשוט היו מקשיבים.
בלי צעקות, בלי מריבות, בלי טנטרומים אינסופיים.
אבל הם לא. לפחות חלק ניכר מהזמן.
ואת עומדת מולם, מנסה להציב גבולות.
מסבירה, מציעה ויותר מדי פעמים גם מתפרצת.
וכשאת מחפשת עזרה? זה רק נהיה יותר מבלבל!
כל גישה אומרת משהו אחר בתכלית
הסביבה ששופטת: “את רכה מדי”, “את קשה מדי”
ובתוכך לוחש קול מכאיב: “הם מתנהגים ככה בגללך!”
בשנים האחרונות, המושג “ילד רגיש” הפך לג’וקר של עולם ההורות.
כל ילד שני מאובחן בפייסבוק ובאינסטגרם כ”ילד רגיש”:
“הוא סוער? רגיש.”
“היא נעלבת מהר? רגישה.”
אבל אני חוששת שככה משהו מתפספס.
במקום להבין את הילד באמת, אנחנו מצמצמות אותו לתווית אחת – שטוחה מדי, כללית מדי.
לא בגרסת הרשתות החברתיות, אלא דרך מחקרים עדכניים שמראים עד כמה רגישות היא תכונה מורכבת, מגוונת, ומשתנה מילד לילד.
אני מזמינה אותך לקבל גישה נדירה לידע שמגיע ישר מתוך עולם המחקר – כזה שלא תמיד מגיע להורים, אבל יכול לשנות לגמרי את הדרך שבה את מסתכלת על הילד שלך וגם על עצמך.
כאדם רגיש מאד הבנתי למה נמנעתי מהרבה דברים בילדות (מסיבות יומולדת, טיולים שנתיים…) וגם למה כיום אני מגיבה פחות טוב ושונה מבעלי בסיטואציות מסוימות – עכשיו אני מרגישה קצת יותר בסדר עם עצמי, וגם קיבלתי כלי- להזיז את עצמי מהסיטואציה לכמה דקות וכאמא לילדה רגישה מאד נפל האסימון לגבי חוסר התועלת שבבנוקשות” קלייר גויטע עוז על סדרת “ילדים רגישים”
“הסדרה בנויה מעולה, כך שכל אחת מההרצאות נכנסת לעומק לתחום אחר של ההגדרה של: “ילד רגיש”, וזה היה מרתק. אני יוצאת עם הבנה הרבה יותר ברורה של מה זה אומר (ומה זה לא אומר), איפה גבולות הגזרה של כל אחד מהתחומים. זוכת הסדרה בעיני זו ההרצאה של נועם, שפרסה את המחקר שסדק את מה שהיה נהוג לחשוב ולהאמין לגבי רגישות מובחנת. וההרצאה של איילת על ויסות חושית הייתה מעניינת ופרקטית בו זמנית. אני כל כך שמחה שהייתה לי את האפשרות לצלול לתחום של כל אחד מהמרצים, כי כל נושא כאן הוא באמת עולם ומלואו.” עליזה טרקנוב על סדרת “ילדים רגישים”
זה תוכן מעולה ומאוד חשוב בעיני לכל הורה ולא רק בתהליך הסתגלות. אבל ספציפית כשמדברים על תהליך הסתגלות, אני חושבת שהידע הזה מאוד מחזק את המקום שלנו כהורים לא במובן של “אנחנו צריכים פשוט לשחרר”, אלא במתן ההבנה העמוקה יותר של הדינמיקה ביננו לבין הילד במצבים חדשים. המיקוד והפתרון של התחושות שלי לפני שאני אפילו באה לתמוך בילד בתהליך הן ממש מפתח.” על הסדרה “הסתגלות למסגרות”
ההרצאה “איך להדריך ילדים בעולם החברתי” עם פרופסור מעין דוידוב. בהרצאה תלמדי איך לעזור לילדים לנווט בעולם החברתי, למצוא בו את מקומם ובעיקר להרגיש שייכים, רצויים, אהובים.
את נרשמת לסדרה
אנחנו שולחות אלייך למייל קישורים להרצאות בזום
בערב של כל הרצאה נזכיר לך להגיע (כי הכי כיף בלייב)
יום אחרי ההרצאה נשלח אלייך הקלטה שתישאר אצלך לתמיד
את מספרת לנו איך היה לך כי ממש חשוב לנו להשתפר
3 הרצאות בזום
הקלטות זמינות לתמיד
הרצאת בונוס:
איך נדריך ילדים בעולם החברתי?
קוד קופון: מוקדמת (בתוקף עד ה-10.7)
מה זאת אומרת? כחברת מועדון את מקבלת גישה מלאה לסדרת ההרצאות ללא שום תשלום נוסף, כולל גישה מלאה לכל הרצאות העבר שהיו במאמאדע. 99 ש”ח לחודש ללא התחייבות. מכאן נרשמים
מגיל שנה ועד סוף יסודי.
בוודאי! ההרצאות יוקלטו ויחכו לך באזור האישי שלך באתר. תוכלי לחזור אליהם בכל שלב בהורות- גם כשהילדים יגדלו והאתגרים ישתנו יחד איתם.
אני יודעת שאת סופר עמוסה, בגלל זה דאגתי לך להקלטות.
זו אחלה דרך להעביר את הזמן כשאת שוטפת כלים, מקפלת כביסה או יוצאת להליכה. זה הטריק שלי 🙂
ההקלטות יהיו זמינות לך לתמיד.
אין בעיה! ברגע הרישום יפתח לך איזור אישי באתר שם יחכו לך ההקלטות של ההרצאות שכבר היו. אם כבר יש לך אזור אישי, אז ההרצאות החדשות שרכשת יתווספו אליו.
שאלה מצוינת, וחשוב לי להיות לגמרי שקופה איתך.
שלוש ההרצאות בסדרה ניתנות על ידי חוקרים – לא מדריכי הורים – והמטרה שלהן היא לא להציע מתכונים או שיטות, אלא להרחיב ולחדד את ההבנה שלך על גבולות ומשמעת.
להבין למה הילדים שלך לא מקשיבים למה שאת מבקשת גם כשנראה שאת עושה הכל נכון. ללמוד למה ילדים זקוקים כדי לפתח מוטיבציה פנימית להישמע לגבולות. ולא פחות חשוב- לזהות את המנגנונים הרגשיים שלך שלפעמים עומדים בין איך שהיית רוצה לפעול לבין איך שאת פועלת באמת.
אם את לפה כדי ללמוד, להתבונן, ולדייק את הדרך שלך- הסדרה הזו בדיוק בשבילך.
ברור! זה כל הקטע של מאמאדע 🙂
אני תמיד מזמינה אלינו מרצים ומרצות שחיים את עולם המחקר כדי שיוכלו לספר לנו על המחקרים שלהם מיד ראשונה.
הסדרה נמכרת כחבילה אחת, ולא סתם- הערך האמיתי שלה נמצא בשילוב בין כל ההרצאות. כל חוקר וחוקרת בסדרה מביאים את הזווית הייחודית שלהם כדי שתוכלי להרכיב מהן תמונה אחת שלמה על גבולות ומשמעת. השלם עולה על סך חלקיו וכו’ 🙂
נעים מאוד, אני מור הרפז, MS.c במדעי המוח ואמא של תמר ואייל. כבר 4 וחצי שנים שאני צוללת באופן יומיומי אל הספרות המחקרית על הורות והתפתחות ילדים, דולה משם את המידע המבוסס, המקיף המדויק והאמין ביותר ומנגישה אותו לעשרות אלפי הורים במילים פשוטות, אך מבלי לאבד מורכבות.
כדי להעמיק את החיבור בין האקדמיה להורות, אני מזמינה אל מאמאדע את מיטב החוקרים והחוקרות בארץ ובעולם בתחומים של הורות והתפתחות כדי לדבר איתנו, ההורים, באופן ישיר ובלתי אמצעי.
אל המפגש הזה אני מביאה את הידע והניסיון האקדמי שלי ואת ההיכרות העמוקה שלי עם עולם ההורות, כמי שחיה בתוכו. כדוברת של שתי השפות, האקדמית וההורית, אני עובדת במרץ מאחורי הקלעים כדי שההרצאות של מאמאדע יצליחו לשמור על הגבול העדין שבין הצגה של ידע מחקרי מורכב לבין יכולות ההבנה וההכלה של הורים ולאפשר לידע הזה להעצים ולהעשיר את המסע ההורי שלנו.
מתארחת בתכנית הבוקר “פותחים יום” כדי לדבר על הסתגלות למסגרות ואיך המחקר יכול לסייע.
מור, זאת הזדמנות מעולה לומר לך תודה, על הנגשת המידע שבחיים לא הייתי צורכת בשום דרך אחרת, על היסודיות שלך, על הבאת התכנים המעולים, עם המומחיות והמומחים הכי חמים. דגש על הבחירה ,המודעת או לא מודעת, של מומחיות בתחומן, לפעמים בעולם נראה שאין כאלו, ואת תמיד מוכיחה שבהחלט יש כאלו בהמוניהן.
הי מור, נעים להכיר אני ענת ורציתי להגיד לך שגיליתי על מאמאדע רק לפני חודש וכבר האזנתי כמעט לכל הפרקים עם תחושה של ״וואו יש מישהי שלקחה את המוח שלי ופשוט עשתה בשבילי את כל העבודה״. הגעתי אליך בתקופה של המון התלבטויות סביב שינה שלוו במשבר אמון וחוסר ידיעה במה להיאחז ופשוט הגעת והיית לי עוגן. מאז עברתי גם לנושאים אחרים וגיליתי פעם אחר פעם שהדברים שהציקו לך הם הדברים שמציקים לי ונתת לי פריים וורק רעיוני לעבד איתו את המידע שסביבי. כמו כן (כפודקאסטרית, לשעבר בחיות כיס) רוצה לומר לך שאת מגישה מעולה וצורת ההנגשה שלך היא באמת – משובחת. אז תודה! ענת קורול גורדון (אמא וחוקרת מוח בהווה, פודקאסטרית ומנגישת מדע בעבר)
אני פשוט רוצה להודות לך, מהרגע שגיליתי את האתר שלך אני כל כך נהנת ומסופקת. מרגישה סוף סוף שיש לי מקור ידע שאני יכולה להשען עליו. כל הרצאה שתהיה נרשם אליה, מרגישה שאני יכולה להיות אמא יותר טובה בזכותך. אז תודה רבה על ההנגשה, היוזמה וההשקעה!”
הקונספט של לאסוף מידע משני (או יותר) הצדדים, מה גישות שונות אומרות ומה בפועל המדע שמגבה את הגישות האלו אומר. לתת כמה שיותר מתומצת את התמונה המלאה, מה האופציות, מה המשמעויות לטווח קצר/ארוך. אני מדמיינת אותך כאיזה מגשר שנכנס בתוך שיחה סוערת ועושה סדר בתמונה. כשבוחרים ככה, את גם בטוחה יותר וגם יש לך מה לענות למי שיאתגר את הבחירה שלך.
אני רואה את המאמצים שלך וזה כל כך מרגש ומרשים לראות אמא ובכלל מישהו שעושה את כל זה ובפועל משנה חיים של אנשים. ממש מאחלת לך הצלחה מאסיבית ושתדעי את זה שאת כוח טוב בעולם
מאמאדע היא כלי להורות יותר חושבת בשבילי – אני משתמשת בו כשיש לי התלבטות קונקרטית, אבל גם בשוטף התכנים של מאמאדע משאירים אותי אמא לומדת. בכל תפקיד משמעותי בחיינו למידה מתמדת היא הכלי המרכזי לשמירה על מצוינות, ובשבילי מאמאדע היא הדרך הכי זמינה וקלה לוודא שאני לא מפסיקה
אני מזמינה אותך להצטרף לסדרה מבוססת-מחקר שתיתן לך פרספקטיבה חדשה לגמרי על גבולות ובעיקר תעשה לך סדר, עומק ושקט בלב
הנה בדיוק מה שתקבלי ממני דרך המייל:
⭐️ סיכום שבועי של תכנים ואירועים
⭐ סקירות בלעדיות של מחקרים חדשים
⭐ עדכון על הרצאות ופרקי פודקאסט חדשים
⭐ סדרות תוכן לבחירתך בנושאים שמעניינים אותך