ברוכה הבאה! איזה כיף שהגעת! 🙂
בהורות נראה שלכל אחד יש מה להגיד- לסבתא, לדודה, לחברה מהתואר ולשכנה ממול.
אבל אם הגעת עד כאן את בטח מחפשת מידע יותר מבוסס מעוד דעות.
חדשות טובות- הגעת למקום הנכון!
האתר של מאמאדע הוא מאגר תוכן גדול ואיכותי שייתן לך גישה ישירה לידע המחקרי על הורות והתפתחות ילדים. באתר תמצאי מאות תכנים מבוססי-מחקר שיעזרו לך לקבל החלטות מושכלות בהורות: מאמרים מעמיקים, פרקי פודקאסט (עם תמלולים, אם את מעדיפה לקרוא), הרצאות של טובי החוקרים בתחום ועוד. הכל מונגש בשפה ברורה, בלי הטפות ובלי אג’נדות – רק ידע מחקרי איכותי וכלים מעשיים ליישום.
אם זו הפעם הראשונה שלך כאן באתר, או אם את מבולבלת ולא יודעת איפה להתחיל- המילים שאת קוראת ברגעים האלה יעזרו לך להתמצא בתכני האתר בקלות ובנוחות ולמצוא בדיוק את מה שאת מחפשת.
בואי נתחיל!
קודם כל נתמקד במה שמעסיק אותך עכשיו
אם את אמא (או אבא) בתחילת הדרך:
- שינה- שינה היא אחד האתגרים הכי גדולים בשנים הראשונות. ואם זה לא מספיק מדובר בנושא שמלא בכל כך הרבה דעות נחרצות, שיפוטיות ושטויות “בחסות המדע”. אם את רוצה לעשות סדר אמיתי- אני מזמינה אותך להאזין לסדרת הקאלט שהקלטתי על שינה (או לקרוא את התמלולים). זו ה-דרך לקבל תמונה מלאה ומקיפה על הידע המחקרי על שינה של תינוקות ופעוטות- לילה שלם, לינה משותפת, אימוני שינה, שנ”צים. כל מה שתרצי. תתחילי מפרק 6 בפודקאסט– הפרק הכי חשוב שתשמעי על שינה (כאן התמלול). ותזרמי משם 🙂
- כמה זה נורא לחשוף ילדים למסך לפני גיל שנתיים? את בטח את מכירה את ההמלצה הגורפת לא לעשות את זה. אבל המחקר בתחום (ויש לא מעט ממנו) מגלה תמונה יותר מורכבת מטוב ורע. אני מזמינה אותך להכיר את המחקרים מאחורי ההמלצות, כך שגם אם תחשפי את הילד שלך למסך בגילאים האלה- תדעי איך לעשות את זה נכון (כאן התמלול).
- מה הזמן הנכון לשלוח את הילד לגן? סקירה מחקרית עדכנית שתיתן לך את התשובה המדעית המורכבת לשאלה שכמעט כל אמא חדשה (או אבא) מתלבטת לגביה.
אם את רוצה לחזק את ארגז הכלים ההורי שלך:
- איך לבחור תוכן איכותי לזמן מסך של הילדים? אין ספק שהרבה יותר קל להמליץ להורים *כמה* זמן מסך לתת לילד בכל יום. בסך הכל מספר. לעומת זאת, הרבה יותר קשה להמליץ איך לבחור *מה* להראות לילדים בזמן מסך הזה. אבל זה בדיוק הפספוס. מחקרים מגלים לנו שהשאלה החשובה באמת בנוגע למסכים היא לא כמה אלא איך. אז כדי לעשות סדר, הכנתי עבורך את המדריך המדעי המלא לבחירת תוכן דיגיטלי איכותי כפרק בפודקאסט או כתמלול.
- האם להתערב במריבות בין אחים? את בטח מכירה את ההתלבטות – האם להתערב בריב בין הילדים או לתת להם להסתדר לבד? כאן בפרק (או בתמלול) תכירי את כל השיקולים בעד ונגד ולבסוף תקבלי את התשובה המדעית. ויותר מזה – תלמדי שיטה פרקטית, צעד אחר צעד, לתיווך מריבות בין אחים.
- הילד אוכל רק פסטה בלי כלום? בואי להכיר את הסיבות לבררנות באוכל ואסטרטגיות מבוססות-מחקר להתמודד עם האתגר.
ועכשיו נברר- איך הכי נוח לך ללמוד?
בואי נמצא את הדרך שמתאימה לך בול
- הספריה של מאמאדע: בספריה תמצאי אוצרות של ידע מבוסס-מחקר על הורות והתפתחות ילדים. עם מנגנון החיפוש החכם תוכלי למצוא את התוכן שמתאים בדיוק לגיל של הילדים ולמה שמעסיק אותך בהורות.
- הרצאות חוקרים: רוצה ללמוד ישירות מהמומחים? בכספת ההרצאות תפגשי את טובי החוקרים והחוקרות בתחום, שישתפו איתך את הידע העדכני ביותר על הורות והתפתחות.
- הפודקאסט: אוהבת ללמוד תוך כדי תנועה? הפודקאסט של מאמאדע ילווה אותך בדרך לעבודה, בזמן הנקה, או כשאת מקפלת כביסה. כל פרק יתן לך תמונה מחקרית מעמיקה וביקורתית בנושאים מגוונים על הורות.
- הניוזלטר: מעדיפה לקבל עדכונים ישירות למייל? בכל שבוע אני מלקטת עבורך את התכנים הכי מעניינים מעולם ההורות והמחקר – סקירות של מחקרים חדשים, תובנות מרתקות ועדכונים על הרצאות ופרקים חדשים. הכל מגיע ישירות למייל שלך, בדיוק בזמן לכוס הקפה של שישי בבוקר. ויש עוד בונוסים שתגלי אחרי שתירשמי. הרשמה בתחתית העמוד.
- קהילת מאמאדע בפייסבוק: מחפשת מקום איכותי לחפור בו כמו שצריך? בקהילה אנחנו מנהלות דיונים חכמים, מעלות שאלות, מטילות ספק ומשתפות בחוויות האישיות שלנו. הקהילה של מאמאדע היא אחד המרחבים הכי בטוחים ברשת.
- קבוצת עדכונים שקטה: רוצה להישאר מעודכנת בלי להציף את הטלפון? בקבוצת הוואצאפ השקטה תקבלי עדכונים ישירים על כל תוכן חדש, בלי חפירות מבטיחה 🙂
- מועדון הקריאה: אוהבת ממש אוהבת להעמיק? במועדון הקריאה של מאמאדע אנחנו קוראות יחד ספרים מבוססי-מחקר על הורות. מוזמנת להצטרף אלינו לקריאה ולדיונים.
רוצה לדעת איך להפוך את כל הידע הזה לפרקטיקה?
במועדון מאמאדע פלוס תלמדי איך להפוך את הידע המחקרי לכלים מעשיים בהורות שלך.
במועדון תמצאי:
- בסיס ידע אמין ואיכותי
- כלים פרקטיים ליישום
- מסלולים מותאמים אישית
וואו הצלחת להגיע לסוף! סחטיין! מקווה שרשימת התכנים שליקטתי עבורך תפתח עבורך פתח אל העולם המרתק, הסוער והמסקרן של המחקר על הורות והתפתחות ילדים. כפי שתגלי לאורך הדרך, המדע לא כאן כדי להגיד לנו מה צריך או לא צריך לעשות, אלא כדי שנשתמש בו בחכמה- במיוחד דרך הפרטים הקטנים והניואנסים שהוא חושף. תהני לך מהדרך ואם בא לך לדבר- אני מזמינה אותך, כמו תמיד, לכתוב לי ולספר לי מה את חושבת על התכנים, על האתר ועל ההורות בכלל. כתבי לי דרך כאן ונשתמע בקרוב.