באזור מבודד למדי בלב המדבריות הצחיחות של צפון-מערב קניה שוכן לו שבט נוודים מגדלי צאן ובקר- שבט הטורקאנה. מתוך תנאי הסביבה הקשוחים והבלתי-צפויים צמחה לה אסטרטגיה ייחודית לתהליך המעבר למוצקים.
אם הייתן מקבלות עצות מסבתא טורקאנית כך זה היה נשמע:
כמה זמן עבר מאז שהוא נולד? כבר 3 שבועות? מצוין. עכשיו אפשר להתחיל לתת לו שומן-חלב של אחת הנאקות (נקבת גמל) בעדר. 50 מ”ל ליום יעשו את העבודה. זה לא הולך להיות כל כך נעים, אבל את תצטרכי לדחוף לו את שומן-החלב בכוח אל הפה. תמשיכי ככה עוד חודשיים שלושה, ואז תתחילי לתת לו גם חלב גמלים. כמה מנות קטנות במהלך היום יעשו את העבודה. ומה עם חלב מהפרות והעיזים, את שואלת? החלב שלהן עשיר מדי ושומני מדי בשביל תינוקות קטנטנים, חכי עד שיהיה בן 5-6 חודשים ואז תוכלי לתת לו גם חלב-פרה או חלב-עיזים.
הכיף האמיתי מתחיל בגיל שמונה חודשים, אז כבר אפשר להציע לו חתיכות שומן חיה שבושלו בחמאה מזוקקת או דייסת קמח תירס שבושלה בחלב ושומן. אה, וכמובן תוכלי לתת לו לשתות מהתה המתוק-מתוק שלנו שמכיל 50% חלב. אבל לא הכל בבת אחת- תעשי את זה לאט לאט ובהדרגה.