כבר 4 שנים שאני צוללת באופן יומיומי אל הספרות המחקרית על הורות והתפתחות ילדים, דולה משם את המידע המבוסס, המקיף, המדויק והאמין ביותר ומנגישה אותו לעשרות אלפי הורים במילים פשוטות, אך מבלי לאבד מורכבות. 

אני מור הרפז,
MS.c במדעי המוח ואמא של תמר ואייל

אני מאמינה שהיכרות עם הידע המדעי, על יופיו ומגבלותיו, מאפשרת לנו, כהורים, להשקיט קולות מבחוץ ולקבל החלטות מושכלות. לא כעושי דברו של המדע, אלא כמי שיודעים להשתמש בחכמה. 

אני מזמינה אותך לאפשר למדע לפגוש באינטואיציה ההורית שלך. 
לא כדי להחליף אותה, אלא דווקא כדי להוסיף, להעשיר, לחדד, לדייק.
כך שתרגישי שלמה ובטוחה יותר בדרך ההורית האחת והיחידה- שלך.

למה מאמאדע?

אם פעם האתגר היה להשיג מידע, היום האתגר הגדול הוא לברור אותו.
בתור הורים, כל כך קל ללכת לאיבוד, וכל כך קשה לדעת על מי לסמוך. ובינינו- למי יש זמן לבדוק על מה כל יודעי הדבר מדברים כשהם טוענים שמחקרים אומרים שככה ומחקרים אומרים שככה? 

בדיוק כאן מאמאדע נכנסת. אני עושה את העבודה הקשה בשבילך. 
הקמתי את מאמאדע כדי לתת להורים בישראל גישה ישירה לידע המחקרי העצום על הורות והתפתחות ילדים- בלי מתווכים, בלי עיוותים ובלי אג’נדות. 

למה שתאמיני דווקא לי?

אין לי אג'נדה

כל מה שאני עושה למחייתי זה להנגיש מדע. אני לא מדריכת הורים, אני לא אשת טיפול, אני לא אשת חינוך. אני אשת מדע ואמא. אני לא מנסה לקדם שום אג'נדה או רעיון במסגרת של מאמאדע. אין לי שום אינטרס נסתר (ולכן גם מעולם לא היו או יהיו במאמאדע פרסומות או שת"פים מסחריים). השליחות שלי היא לשקף לך את התמונה המדעית בצורה הכי מדויקת שאני יכולה. זה הכל. 

שנים של ניסיון אקדמי

יש לי תואר ראשון בקוגניציה (בהצטיינות יתרה) ותואר שני מחקרי במדעי המוח (גם בהצטיינות). אני יודעת איך מדע עובד, מקרוב. המתנות הכי גדולות שקיבלתי ב-8 שנות אקדמיה הן היכולות לקרוא מאמרים (וגם למצוא אותם), לנתח אותם בצורה ביקורתית, לעשות אינטגרציה מורכבת של מידע ואף פעם לא להפסיק לשאול שאלות. ב-4 השנים האחרונות, מאז שהקמתי את מאמאדע, קראתי אלפי מחקרים, כך שאני לא מפסיק ליישם ולשכלל את היכולות האלה.

יכולות הנגשה

מילים תמיד היו הצד החזק שלי. אני יודעת לארגן מידע בצורה מסודרת ולבנות ממנו סיפור. לא סתם קראו לי "סיכומור" באוניברסיטה. עבדתי במשך שנים (מכיתה ט') כמורה פרטית, כמתרגלת באוניברסיטה (כבר בתואר ראשון) וכמרצה. בשנים האלו למדתי איך להסביר חומר מורכב בשפה שכל אחד יכול להבין. בלי הנחות. בדיוק מה שאני עושה כאן במאמאדע.  

אני טועה ומודה בזה

אני לא אוהבת לטעות. אני עושה הכל כדי לא לטעות. אבל אני מבינה שאי אפשר להימנע מטעויות באופן מוחלט. חלק מהותי מהאינטגרטי המקצועי שלי זה גם להגיד- טעיתי, לא דייקתי, התבלבלתי- מבלי שהקרקע תישמט. זה מה שאני מאחלת לעצמי כאשת מקצוע, כאישה וכאמא. את תמיד מוזמנת לבדוק אותי 🙂

אבל זה לא היה כל כך פשוט. 5 חודשים אחרי הלידה חזרתי למעבדה בלב חצוי. לא פה ולא שם. הרגשתי שאני לא מספיק מדענית ולא מספיק אמא. אחרי תקופה לא קצרה של לבטים החלטתי בלב שלם, אבל בהחלט עם צביטה, לעזוב את הדוקטורט ולעבור לחינוך ביתי. וזה, אגב,  הסטטוס שלנו מאז עוד ילד חמוד שהצטרף לחבורה.

אבל את המדע לא יכולתי להשאיר מאחור 🙂
רציתי להשאיר בחיים שלי מסגרת שתאפשר לי ללמוד ולהעמיק (כי עם כל הכבוד כנראה לא הייתי יושבת לקרוא 40 מאמרים בשבוע בלי מאמאדע). ויותר מזה, רציתי מסגרת שתאפשר לי לעשות את זה ביחד עם הורים אחרים- כי מה זה שווה ללמוד לבד? 

הסיפור שלי

תמיד חלמתי להיות מדענית, או “מדעית” כמו שקראתי לזה כשהייתי קטנה, ובאמת בחיי הבוגרים מצאתי את דרכי אל האקדמיה. עד לפני כמה שנים, הייתי דוקטורנטית למדעי המוח. התעסקתי אז בנושאים שרחוקים שנות אור מהנושאים שאני מתעסקת איתם היום. 

ואז קרה השינוי הגדול. נכנסתי להיריון וכל מה שעניין אותי עד אותה נקודה השתנה, כמעט בבת אחת. פתאום העיסוק הזה במדע בסיסי נראה לי כזה אנמי בזמן שאני מגדלת בן אדם בתוכי. וככה, כל הסקרנות שלי, הדרייב ללמידה, ההתרגשות מלמידה הופנו להורות והתפתחות.

אז נכון, המטרה הרשמית של מאמאדע היא להוריד ממגדל השן האקדמי את המחקר על הורות וגידול ילדים ולהביא אותו לכל אמא ואבא – נגיש, קליל ויחד עם זאת מדויק ואמין. אבל אם אהיה באמת באמת כנה, המטרה האמיתית של “מאמאדע” היא להיות לי בית, תואם למידותיי, שבו אוכל להיות מי שאני – מדענית ואמא.

אז נכון, המטרה הרשמית של מאמאדע היא להוריד ממגדל השן האקדמי את המחקר על הורות וגידול ילדים ולהביא אותו לכל אמא ואבא – נגיש, קליל ויחד עם זאת מדויק ואמין. אבל אם אהיה באמת באמת כנה, המטרה האמיתית של “מאמאדע” היא להיות לי בית, תואם למידותיי, שבו אוכל להיות מי שאני – מדענית ואמא.

האמת שלא העליתי על דעתי כמה עמוק ידע מדעי יכול לגעת בהורים…

מאמאדע במדיה

מדברת על הסתגלות למסגרות בתכנית "פותחים יום" בערוץ 13

 קבוצות ההורות הכי טובות בפייסבוק

ריאיון בעיתון "לאישה" לכתבה על התקפי זעם אחרי לידה

ראיון בפודקאסט "יוצאות מן הכלל"

ראיון בפודקאסט ד"ר אמא

ראיון בפודקאסט "המסך שבינינו- פודקאסט להורות משמעותית בעידן דיגיטלי"

ראיון בפודקאסט "ליצור מונטסורי בבית"

איזה כיף שבאת! שנצא לדרך?

אוצרות של ידע מחקרי על הורות והתפתחות ילדים מחכים לך מסודרים על המדפים בספריה של מאמאדע.

הצטרפי למועדון מאמאדע+ וגלי איך להפוך את הידע המדעי לכלים מעשיים שיעזרו לך ביום-יום עם הילדים

וכמובן, את תמיד מוזמנת לדבר איתי על כל דבר דרך כאן.